the GASTROLAB Home Page

Gastrolab Webcam Medical JournalsGastrointestinal EncyclopediaEndoscopic Image Library Endoscopy Pictures ArchivesGastroenterologic CalendarEndoscopy Videoclips Kaikkea Kristiinasta

Gastrolab Slide-Shows:

Kristiinankaupungin Kissanpiiskaajankuja

Klicka här för att komma tillbaka till Gastrolabs hemsida.

Kristiinankaupunki on Eteläpohjanmaan kaupunkti, jossa on noin 10.000 asukasta. Kuntaliitosten kautta kaupungin pinta-ala on laajentunut. Lapväärti, Teuva ja Siipyy kuuluvat nyt kaupunktiin. Kreivi Per Brahe perusti kaupungin vuonna 1649. Kaupunki ei ole koskaan palanut, ja sen seurauksena tässä löytyy hyvinkin vanhoja alkuperäisiä puurakennuksia.

Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat vanha Ulrika Eleonora-kirkko, Merenkulkumuseo ja Kissanpiiskaajankuja, eräs Suomen tunnetuimpia katuja. Kristiinakaupungin markkinat kerää väkeä pitkänkin matkan takaa.

Nämä kuvat on otettu 18 elokuuta 2005.

Kristiinankaupungin Kissanpiiskaajankuja on pienuudesta huolimatta eräs Suomen tunnetuimmista kaduista. Se on noin kolmen korttelin pituinen ja kapeimmillaan alle 3 metriä leveä. Hiukan omituisen nimen alkuperä on hämärän peitossa. Arvellaan että täällä on asunut ukko joka tappoi kaupungin sairaalloiset villikissat.

Kristiinankaupungin kartta


Dec 21, 2006