the GASTROLAB Home Page in Finnish: Ylihärmän kirkko

GASTROLAB Suomalaiset kirkkot

Gastrolab Webcam Medical JournalsGastrointestinal EncyclopediaEndoscopic Image Library Endoscopy Pictures ArchivesGastroenterologic CalendarEndoscopy Videoclips

Ylihärmän kirkko

Ylihärmän kaunis puukirkko on valmistunut vuonna 1787.

Ylihärmä on pohjanmaalainen kunta, noin 60 km Vaasasta. Kunnalla on asukkaita noin 3000 ja pinta-alaa noin 150 km2, eli Ylihärmä on pieni kuten monet muut tämän alueen kunnat. Kunta on aika hyvin teollistunut, eli lähes puolet väestöstä saavat elantonsa teollisuudesta. Enään vain 15 % ovat alkutuotannossa kiinni. Palveluala on myös tärkeä ala. Moni suomalaisen rintamaveteraanin terveyttä on ylläpidetty Härmän Kuntokeskuksessa, joka sijaitsee Ylihärmässä.

Ensimmäiset asukkaat ilmestyivät näille seuduille 1500-luvulla. Vuonna 1816 Ylihärmä nimitettiin kappeliksi. Ylihärmän kunta on perustettu vuonna 1868.

Vuonna 1828 valmistunut kellotapuli on C.L. Engelin suunnittelema.

Ylihärmän kirkko on valmistunut vuonna 1787. Kirkon suunnittelijat olivat Antti ja Kaapo Hakola. Kellotapuli, joka on valmistunut vuonna 1828, on kuuluisan kirkkoarkkitehdin C. L. Engelin suunnittelema.

Pappila

Seurakuntatalo

Karjalaan jääneiden vainajien muistolle

Muualle haudattujen rakkaiden muistoksi

Jääkäreiden muistomerkki

"Joka köyhää armahtaa hän laihnaa Herralle"

Hautausmaa. Antti Rannanjärvi on haudattu kirkon vanhalle hautausmaalle.

Professori J. S. Siren on suunnitellut vaikuttavan sankarihauta-alueen.

Seurakuntatalon sisäänkäynti

Vapaa-aikaa voi Ylihärmässä viettää terveyttä vaalien Härmän Kuntokeskuksessa, jonka läheisyydessä vielä löytyy Härmä Golf. Loma-Kesrassa voi viettää luontolomaa pohjalaisen luonnon keskellä, auringonlasku katsellen saunan lauteilta.


Dec 21, 2006