the GASTROLAB Home Page

Vaasan vesitorni juuri nyt

Gastrolab Slide-Show:

Valassaaret

Click on the image above to start the slide show! * Klikkaa yllä olevaa kuvaa aloittaaksesi kuvaesityksen! * Klicka på bilden ovan för att starta diaserien!

Klikkaa tätä niin pääset takaisin kotisivulle.

Valassaaret on saariryhmä Merenkurkun saaristossa, noin 15 km Björköbystä luoteeseen. Saari on muuten asumaton, mutta saaren länsiosassa sijaitseva Ebbskärin merivartiostoasema on useimmiten miehitetty. Merivartiostoaseman ja Valassaaren majakan välillä kulkee noin pari km pitkä polku, "Lemmen polku".

Lemmenpolkun varrella on muistomerkki vuonna 1809 Uumajaan suuntautuneessa epäonnisessa kenraali Barclay de Tollyn johtamassa sotaretkessä noin 400 kylmyyteen ja nälkään kuolleen sotilaan hautapaikan kohdalla.

Valassaaren majakka on valmistunut vuonna 1886 ja on tehty Ranskassa (varmaan harjoiteltiin Eiffeltornian tekoa siihen aikaan :) ). Vuonna 1879 tälllä alueella ajoi karille viisi alusta yhtenä ainoana yönä, joten majakan tarve oli varsin ilmeinen. Majakka on 38 metriä korkea.

Valassaaret kuuluvat Valassaarten-Björkögrundetin luonnonsuojelualueeseen ja jo vuonna 1948 sitä on rauhoitettu linnunsuojelualueeksi. Joka syksy ja kevät lintutieteilijät vierailevat täällä ja Valassaarella on lintuasema jonka omistaa Ostrobotnia australis

Valassaarten kartta


Feb 2, 2007


Gastrolab Slide-Shows


Suomalaisia kirkkoja